Kdaj: nedelja, 7. oktober 2018, 14h – 20h

Kje: Univerza Sigmunda Freuda – Velika soba, 2. nadstropje upravne stavbe na Rovšnikovi 2, Ljubljana

Organizirata: Univerza Sigmunda Freuda – Ljubljana in Slovensko društvo za lacanovsko psihoanalizo

Predavateljica: dr. Nina Krajnik

 

Marguerite Pantaine – Aimée 

 

Če se je psihoanaliza s Freudom pričela kot obravnava nevroz, se je lacanovska psihoanaliza pričela kot obravnava psihoz. In če je Freud zgodovino obeležil s primerom Anne O., jo je Lacan nadaljeval s primerom Aimée.

Psihoanalitična obravnava psihoz se je razvijala v vseh fazah Lacanovega poučevanja in je v specifičnem razmerju do psihiatrije proizvedla zastavitve, ki danes narekujejo delo lacanovskih psihoanalitikov.

Kaj so pogoji psihotične strukture? Kaj so njene posledice in v čem se razlikujejo od farmakološko-medicinskih diagnoz? Seminar bo v središče postavil zgodovinski pregled lacanovskih obravnav psihoze, s poudarkom na njenih vidnih in nevidnih znamenjih.

                                              

PROGRAM: 

  • obravnava temeljnih zastavkov lacanovske psihoanalitične teorije
  • predstavitev primerov iz lacanovske klinične prakse
  • delo v kartelnih skupinah po principu lacanovske Šole

 

PRIJAVA: 

 

CENA: 

Seminar poteka v okviru sklopa predavanj Kako zdraviti v lacanovski psihoanalizi in je skladen s predmetnikom prvega letnika specialističnega študija lacanovske psihoanalize. Cena izobraževanja je 540 EUR. Za zgodnje prijave do 14.9.2018 450 EUR.

Kotizacija za en seminar: 99 EUR.

TRR: SFU Ljubljana, Rovšnikova ulica 2, 1000 Ljubljana, SI56  3400 0101 5852 361, Banka Sparkasse d.d., C. v Kleče 15, Ljubljana, s pripisom Izobraževanje iz Lacanovske psihoanalize.

 

POTRDILA: 

Na koncu izobraževanja bodo udeleženci prejeli potrdila z navedbo vsebin in številom ur. V kolikor bodo nadaljevali specialističnim študijem lacanovske psihoanalize, bodo lahko predavanja uveljavili kot priznana znanja.