fbpx

Kdaj: sobota, 5. januar 2019, 15h-19h

Kje: Jeranova 5, Ljubljana

Organizira: Slovensko društvo za lacanovsko psihoanalizo

Predavateljica: dr. Nina Krajnik

 

Rituali, lotevanje ambicioznih projektov, odlašanje, prestavljanje obveznosti na drug čas, strah pred bližajočo se katastrofo, sovraštvo do ljubljene osebe, preizpraševanje smrti in svojega obstoja, magična moč mišljenja in števil, fantaziranje o užitku in takojšen umik pred zadovoljitvijo želje…

Vse to so znaki obsesivne nevroze, ki jo je odkril Freud in po njem prelomno proučil Jacques Lacan, danes pa še vedno predstavlja eno glavnih struktur.
Zato je Lacan obsesivno nevrozo imenoval IDEALNA NEVROZA – nevroza, ki je idealna za vsak DUH ČASA.

 


Salvador Dalí, La persistència de la memòria

 

Tokratni lacanovski seminar se bo osredotočil na simptome obsesivne nevroze in njihovega razmerja do časovnosti. Pri tem bo ob predstavitvi kliničnih primerov izpostavil Lacanovo zastavitev topoloških paradoksov in trajanje analitičnega zdravljenja, ki analizanta vodi od trenutka pogleda in časa za razumevanje do trenutka sklepa.

Predznanje za udeležbo na seminarju ni potrebno, saj so teme obravnavane na jasen in pregleden, a strokoven način.

 

PRIJAVA: 

Kotizacija: 99 EUR

V predprijavi do 30. decembra 2018: 69 EUR

Kotizacijo nakažete na TRR SDLP: SI56 6100 0001 2723 255 (Delavska hranilnica)

Prijave zbiramo na naslov: info@sdzlp.si

Dodatne informacije: 070 621 729

 

Dogodek poteka v okviru sklopa seminarjev dr. Nine Krajnik KAKO ZDRAVITI V LACANOVSKI PSIHOANALIZI, ki jih v študijskem letu 2018/19 organizira Slovensko društvo za lacanovsko psihoanalizo. Kotizacija za celoletni sklop seminarjev je 450 EUR.