Kdaj: vsak prvi in tretji torek v mesecu, od 18h do 20h30 (junij, julij, avgust 2020)

Kje: ZOOM

 

Z Lacanovskimi umetniškimi večeri se v mesecu juniju odpira prva mednarodna spletna platforma za izmenjavanje idej ter razprave o umetnosti in psihoanalizi. Na dogodkih se nam bodo pridružili umetniki, režiserji, pisatelji in drugi ustvarjalci. Dogodki so organizirani v okviru gibanja Lakan Balkan.

Cilj Lacanovskih umetniških večerov je razvijanje kritičnega mišljenja vsakega udeleženca. Udeleženci so vabljeni, da z drugimi delijo ne samo razmišljanje o umetniških delih, temveč svoje občutke, ki so jih ta v njih prebudila. V središču je srečanje z občutki, ki jih umetnosti po metodi svobodnih asociacij sproža, tj. stik vsakega subjekta s svojim nezavednim ter poizkus, da se to postavi v diskurz in prakso lacanovske psihoanalize.

 

KOORDINATORJA:

Aleksandar Radojević, kolumnist revije  “Vodič za življene” in član gibanja Lakan Balkan

Nina Krajnik, psihoanalitičarka in filozofinja, ustanoviteljica gibanja Lakan Balkan

 

OTVORITEV: 

Lacanovske umetniške večere bomo otvorili v torek, 2. junija ob 18h. Ogledali si bomo film, ki nas vodi v Beograd prihodnosti in v svet misterioznih formul-grafikonov. Svet v katerem se prepletajo psihologija, znanost in duhovnost. To je zgodba o malih in velikih Drugih, ki rastejo, živijo in umirajo v nas. To je zgodba o nas in vprašanjih: kdo smo, kam gremo in kaj zares želimo?

Po ogledu filma bo sledila razprava.

 

PRIJAVE: info@sdzlp.si

 

KOTIZACIJA:

7 EUR

Za sklop šestih dogodkov: 32 EUR