Vabljeni, da se nam pridružite na sklopu predavanj Psihoanaliza – resnica Univerze. Dogodki potekajo dvakrat mesečno v Trubarjevi hiši literature (Stritarjeva 7, Ljubljana).

 

 

Sklop predavanj bo odprl vprašanja o tem, kaj pomeni diskurz Univerze kot sodobni diskurz Gospodarja in kako diskurz Analitika odpre prostor subjektivaciji. Kako diskurz Univerze z instrumentalizacijo in privatizacijo vednosti ohranja pozicijo moči in v družbi vzdržuje status quo? V čem so specifike odpora do lacanovske psihoanalize na post-jugoslovanskem prostoru in zakaj je ravno tu največji odpor? Zakaj se psihoanalitično gibanje razvija kot herezija v odnosu do predhodno obstoječih dogmatizmov Univerze, ki so vzrok tega odpora?

V okviru sklopa Psihoanaliza – resnica Univerze boste lahko spoznali subjektivna izkustva in stališča članov Slovenskega društva za lacanovsko psihoanalizo ter našli svoje lastne odgovore na ta vprašanja.

Prvi dogodek se bo odvil v soboto, 8. decembra ob 18h v Trubarjevi hiši literature. Predavanje VOJNA TRAVMA MED PSIHOANALIZO IN UNIVERZO, ki se bo osredotočilo na obstrukcije s strani univerze v Srbiji, bo vodil Vanja Stojanović.

Vstop je prost!