V revijah Lacan Quotidien (glavna urednica: Eve Miller-Rose, odgovorni urednik: Daniel Roy) in La Règle du Jeu (urednik: Bernard-Henry Lévy) je 9. junija 2017 izšel članek Jacquesa-Alaina Millerja – Jacques Rancière, politika oaz. Objavljamo prevod dela članka:

Slavoj Žižek: 

”Jacques-Alain Miller je najboljši pedagog, ki sem ga kadarkoli spoznal. Lacan je bil srečen, da ga je imel, saj je za vse generacije, tudi za tiste, ki se niso strinjali z njim, Lacana napravil za berljivega.”

Odgovor Jacquesa-Alaina Millerja, 9. junij 2017: 

”Ne verjamem, da je to izjava zadnjega časa, ki naj bi jo podal odlični Slavoj. Stara mora biti vsaj nekaj let in mu je brez dvoma ušla v trenutku šibkosti. Poglejmo, če bo bralec revije Lacan Quotidien, ki jo brez dvoma berejo dobri poznavalci bujnega dela slovenskega teoretika, razpoznal njeno ujemanje z resničnimi dejstvi in jo znal umestiti. V zvezi s tem mi namreč pravijo, da se v Sloveniji ne obnaša primerno do naše prijateljice Nine Krajnik. Njen zapis je bil objavljen v prvi številki brošure gibanja Zadig. Hranimo tudi druga besedila mlade slovenske psihoanalitičarke, pred časom imenovane za članico Nove lacanovske Šole in Svetovne psihoanalitične zveze. Prišel je trenutek, da jih objavimo.

Kot pedagog, ki je vpeljal Žižka, imam vsekakor mnogo prizanesljivosti do njega. Toda ne želim, da povzroča težave Nini, ki sem jo prav tako vzpostavil. Zadig (Zero Abjection Democratic International Group) po vsem svetu podpira žrtve samovoljnosti. Slavoj, Mladen Dolar, tudi v Ljubljani vas gleda temno oko in ni tisto, ki je gledalo Kajna, saj naj živi Nina!”