dr. Nina Krajnik

 

 

 

 

 

 

 

 

Nina Krajnik (rojena 9. junija 1985) je ustanoviteljica in predsednica SDLP. Glavna in odgovorna urednica revije Objekt želje in knjižne zbirke Juno. Predavateljica in vodja letnih seminarjev Društva.

Študirala je na oddelku za lacanovsko psihoanalizo na Univerzi Pariz VIII – Vincennes-Saint Denis. Klinično formacijo je opravljala v okviru L’École de la Cause freudienne. Osebno analizo je opravila z Jacquesom-Alainom Millerjem. Med 2010 in 2016 je opravljala supervizirano psihoanalitično prakso v psihiatričnih bolnišnicah Sainte Anne, Aubervillers (oddelek za otroško in mladostniško psihiatrijo), Ville-Évrard, Les Murets in v klinični enoti Jacquesa Lacana zdravstvenega centra Sud Francilien Evry v Yerresu v Franciji. Delovala je v organizaciji za preprečevanje širjenja virusa HIV/AIDS in zdravljenje odvisnosti od drog BASIDA v Španiji. Sodelovala je v humanitarnih projektih v Senegalu in projektih prostovoljnega dela v okviru Voluntariat – SCI na Portugalskem in Islandiji.

Doktorirala je iz filozofije z disertacijo Znanost in psihoanaliza: razmerje diskurzov ob vprašanju subjekta. Diplomirala je iz Lacanove obravnave Finnegans Wake. Leta 2015 je bila raziskovalka na Joyceovi Fondaciji v Zürichu. Sodelovala je v Joyceovi mednarodni šoli v Dublinu in Trstu. Akademsko-raziskovalno delo je med 2011 in 2014 opravljala v Avstraliji in Novi Zelandiji.

Sodeluje v skupini DIVA na Université Populaire de Jacques Lacan in v uredniškem odboru latino-ameriške organizacije Seminario Latino (L’Envers de Paris). Je članica New Lacanian School (NLS) in Svetovne psihoanalitične zveze (AMP), organizatorka seminarjev Freudovskega polja (Champ freudien) in sekretarka mednarodnega lacanovskega političnega gibanja ZADIG (Zero abjection democratic international group) – Ljubljana.

Ustanoviteljica gibanja Lacan Balkan (2019). Psihoanalitično prakso opravlja v Sloveniji in v Beogradu.

 

Kontakt
+386 (0)70 621 729
nina.krajnik@sdzlp.si

Možnost analize: v slovenskem, srbskem, hrvaškem, angleškem, španskem in francoskem jeziku