Vabljeni na seminar Freudovskega polja (Champ freudien), ki ga organizirata Svetovna psihoanalitična zveza (AMP) in New Lacanian School (NLS).

Seminar bo v soboto, 8. oktobra 2016 od 15h do 19h na Italijanskem inštitutu za kulturo (Breg 12, Ljubljana). Gost bo dr. Domenico Cosenza.

 

Domenico Cosenza je psihoanalitik, psiholog in psihoterapevt, član Svetovne psihoanalitične zveze (AMP), bivši predsednik Italjanske lacanovske šole (SLP) in podpredsednik zveze FIDA (Federazione Italiana Disturbi Alimentari).

Diplomiral je iz filozofije na Università degli Studi di Milano in iz psihologije na Università degli Studi di Torino, doktoriral pa iz psihoanalize na Univerzi Pariz VIII. Analizo je opravljal s Carlom Viganom in Jacques-Alainom Millerjem. Kontrolno analizo opravlja z Ericom Laurentom.

Od 2003 je docent na Istituto Freudiano in na Klinični sekciji v Milanu. Poučuje tudi na oddelku za psihologijo Univerze v Pavii. Od leta 2005 redno predava na Klinični sekciji v Barceloni. Kot predavatelj je gostoval v Jeruzalemu, Atenah, Miamiju, Rennesu in Montrealu, Ženevi, Sao Paolu in Belo Horizontu.

Pri svojem delu se ukvarja zlasti z motnjami hranjenja. Med leti 2002 in 2006 je bil znanstveni direktor združenja ABA (Associazione per la cura e la ricerca sull’anoressia, la bulimia e l’obesità), med leti 2002 in 2013 pa znanstveni direktor terapevtske skupnosti za anoreksijo in bulimijo La Vela v Piemontu.

Je avtor člankov v mednarodnih psihoanalitičnih revijah (La Cause Freudienne, Mental, La lettre mensuelle, Colofon, Opsao Lacaniana) in avtor del: Jacques Lacan e il problema della tecnica in psicoanalisi (Astrolabio, 2003; Gredos, 2008); Il muro dell’anoressia (Astrolabio, 2008;  Gredos, 2013); La comida y el inconsciente. Psicoanalisis y trastornos alimentarios (Tres Haches, 2013); Le refus dans l’anorexie (Presses Universitaires de Rennes, 2014)

 

Predavanje bo potekalo v italijanskem jeziku s konsekutivnim prevajanjem.

Vabljeni!