Vabljeni na seminar dr. Nine Krajnik iz sklopa Psihoanaliza novih simptomov 2.

Kdaj: sobota, 15. maj 2021, 15h-18h

Kje: Zoom

 

V imenu česa moški išče žensko? Kaj je pogoj, da se moški lahko ljubi? Na čem temeljijo moške fantazme in v čem se moški užitek razlikuje od ženskega?

Seminar bo na osnovi Freudovih in Lacanovih zastavitev odprl vprašanja moške želje in seksualnosti. Izhajajoč iz Lacanove znamenite izjave, da moški lahko žensko doseže na način, da nasede v perverziji, bodo predstavljeni glavni psihoanalitični prispevki k teoriji fetišizma. Če je fetišist subjekt, ki raje izbere objekt ali del telesa pred tesnobnim srečanjem z Drugim, potem je fetišizem v izhodišču vezan za moško logiko seksuacije. Perverzija, ki nastopa kot identifikacija z mestom Gospodarja, se pri tem izkazuje kot diametralno nasprotje želji, ki jo obeležuje manko. S tem se razpirajo vprašanja kastracijske tesnobe, falične pozicije ter želje biti ”absolutni subjekt”, ki v moškem užitku onkraj fetišizma postanejo vprašanje moške ljubezni.

 TEME:

  • Moške fantazme in logika celega

  • Fetišizem in kastracijska tesnoba

  • Dejanje ljubezni kot polimorfna perverzija moškega

  • Ženska erotomanija in moška perverzija – idealen par?

 

Študija moškega akta (Jean Auguste Dominique Ingres, 1801)

 

PRIJAVE:

Obvezne prijave na: info@sdzlp.si

Rok za prijavo: petek, 14. maj 2021 do 12h

Dogodek poteka prek aplikacije ZOOM. Ob prijavi prejmete podatke za registracijo in povezavo do udeležbe. Posnetek seminarja je po dogodku dostopen v E-učilnici Društva.

Udeleženci ob koncu prejmejo potrdilo o opravljenem izobraževanju.

Seminar je odprt tudi za zunanje slušatelje. Predznanje za udeležbo ni potrebno, ker je tema obravnavana način, ki se dotika vprašanj vsakega udeleženca.

Kotizacija: 99 EUR

Za celoletni sklop seminarjev Psihoanaliza novih simptomov 2: 590 EUR