Vabljeni na predavanje mehiškega psihoanalitika Carlosa Gomeza Camarene Lacanove antifilozofske operacije. Potekalo bo v ponedeljek, 3. oktobra ob 19h v Trubarjevi hiši literature (Stritarjeva 7, Ljubljana).

Predavanje se bo osredotočilo na koncept antifilozofije v Lacanovem poznem poučevanju in njeno rabo v psihoanalitični kliniki. V ospredju bodo klinične konsekvence antifilozofske operacije, ki jih je Lacan razvil v okviru Klinične sekcije Univerze Vincennes leta 1975, ko je antifilozofijo postavil kot eno od štirih temeljnih vednosti.

V uvodu bo o Lacanovi antifilozofiji in specifičnem razmerju med filozofijo in psihoanalizo v slovenskem prostoru spregovorila dr. Nina Krajnik. Poudarjena bo nujnost vrnitve k Lacanu in ločitev psihoanalize od filozofskega branja.

 

Carlos Gomez Camarena opravlja zasebno psihoanalitično prakso v Ciudad de Mexico. Je raziskovalec na Centru za kritično teorijo in raziskave na Ibero-ameriški Univerzi in doktorski aspirant na Univerzi Pariz 7 – Diderot. V svojem delu se ukvarja s klinično in teoretsko rabo matematike in poezije v lacanovski psihoanalizi. Študiral je na Harvardu in na Univerzi Birkbeck v Londonu. Trenutno sodeluje v prevajalski skupini Neprevedljivega slovarja Barbare Cassin.

Vabljeni!