Odprte so prijave na sklop seminarjev Psihoanaliza novih simptomov. V študijskem letu 2019/20 bomo organizirali 7 srečanj. Prijavite se lahko na celoten sklop ali pa na posamezni seminar.

 

Voditeljica seminarja: dr. Nina Krajnik, članica Svetovne psihoanalitične zveze (WAP)

 

Naš čas s seboj nosi številne spremembe in izzive. Obravnava simptomov, kot so bili prisotni prej, zato danes ni več mogoča. Simptomi se spreminjajo skupaj z aktualnimi spremembami družbenih vezi in zahtevajo nenehno inovacijo. Anoreksija, bulimija, preokupacija s hrano, nove forme ženskosti in materinstva, vprašanja vloge očeta, trajno občutje tesnobe, ki se pojavlja brez razloga, občutek izgube smisla… Vse nove oblike simptomov pozivajo tudi k novim zastavitvam na področju kliničnega in teoretskega dela, obenem pa vodijo h ključnim vprašanjem želje in užitka vsakogar.

 

Seminarji: 

 • Hrana: ugodje ali bolečina?
 • Čas brez Očeta
 • Ženski užitek
 • Biti mati
 • Žalovanje in melanholija
 • Tesnoba, ki ne vara
 • Knjiga mojega življenja

 

Vsak seminar obsega :

 • predavanje in predstavitev psihoanalitičnih zastavkov na osnovi strokovne literature, avdio/video vsebin
 • predstavitev kliničnih primerov iz aktualne psihoanalitične prakse
 • vključitev udeležencev v skupinsko delo in razpravo glede na osebna vprašanja

 

Kdaj: seminarji potekajo ob sobotah od 15h do 18h

Kje: sejna soba nad Knjižnico Daneta Zajca (Vegova 7a, Moravče)

 

 

”To so bila zares poglobljena druženja, obsijana s soncem (tudi v simbolnem smislu) in lepo energijo sodelovanja. Srečanja je preveval duh psihoanalize, svobode izražanja, svobode participacije in na nek način tudi samorealizacije. Hvala, draga Nina, Boštjan, Nataša, Ana, Vanja, Dunja, Pavle, Milan in vsi ostali, da sem te nepozabne trenutke in lepe občutke lahko delila z vami. Še ena nova Ljubezen…”

 

”Druženja so prežeta z odprtostjo, neposrednostjo, dobronamernostjo, toplino in intelektualno radovednostjo. Res cenim take trenutke povezovanja in sodelovanja z ljudmi, ki imajo ogromno znanja in tudi srčnosti.” (dr. Suzana Čurin-Radović, udeleženka lanskega sklopa seminarjev ”Kako zdraviti v lacanovski psihoanalizi”, 2018/19)

 

”Vredno časa in novih prijateljev ter spoznanj.” (Pavle Okorn, udeleženec seminarja 2018/19)

 

”Res odličen seminar! Priporočam vsakemu, ki ga zanima poglobljeno razumevanje Lacana ali psihoanaliza. Zahvala dr. Nini Krajnik za suverena in izredno navdihujoča predavanja!” (dr. Lucija Čevnik, udeleženka seminarja 2018/19). 

 

Udeleženci ob koncu prejmejo potrdilo o opravljenem izobraževanju z navedbo vsebin in številom ur.

Seminar je primeren tako za delavce na področju klinike (psihoterapevte, psihiatre, psihologe), kakor tudi za tiste, ki bi se želeli prvič srečati s psihoanalitičnimi zastavitvami in jih zanima psihoanaliza novih simptomov.

Predznanje za udeležbo ni potrebno, saj so teme predstavljene na sistematičen način, ki se obenem dotika vprašanj in želje vsakega udeleženca.

 

Kotizacija:  

 • Za celoten sklop seminarjev: 540 EUR
 • Za zgodnje prijave do 25.9.2019: 450 EUR
 • Za posamezni seminar: 99 EUR

 

Prijave:

Prijave so odprte do 1.10.2019. Izpolnjeno prijavnico pošljete na info@sdzlp.si ali po pošti na naslov: Slovensko društvo za lacanovsko psihoanalizo (Berčičeva 3, 1260 Ljubljana-Polje). Kotizacijo vplačate na TRR: SI56610000012723255, Delavska hranilnica D.D Ljubljana (Miklošičeva 5, 1000 Ljubljana).

 

Dodatna vprašanja: 070 621 729