Kdaj: sobota, 13. april 2019, od 15h do 19h

Kje: Koprska 94a (Izobraževanje Much)

Predavateljica: Dr. Nina Krajnik 

 

Psihoanaliza kot klinika in teorija je izšla iz medicine. Sigmund Freud kot nevrolog in Jacques Lacan kot psihiater sta vsak v svojem času postavila eno glavnih obravnav znanosti in s tem obravnave subjekta.

Toda kaj psihoanaliza pomeni danes, v 21. stoletju kot obdobju nevroznanosti? Kakšno je razmerje med psihoanalizo in psihiatrijo? V čem je razlika med simptomom, ki se nanaša na možgane in simptomom, ki se vpisuje v nezavedno? Kaj pomeni zdravljenje na osnovi bioloških funkcij in kaj na osnovi jezika? Kaj so politični in tržni učinki psihofarmakologije? In kje psihoanaliza subvertira elitistične in represivne diskurze moči?

Seminar bo na osnovi predstavitve kliničnih primerov in pregleda Lacanovih zastavitev odprl razmerje med psihoanalizo, nevroznanostjo in psihiatrijo, njihova razhajanja in presečišča.

 

Dr. Nina Krajnik je predsednica Slovenskega društva za lacanovsko psihoanalizo in urednica revije Objekt želje. Članica Svetovne psihoanalitične zveze (AMP) in New Lacanian School (NLS). Doktorirala je na temo Znanost in psihoanaliza – razmerje diskurzov ob vprašanju subjekta. 

 

PRIJAVA: 

Kotizacija: 99 EUR
Kotizacija v predprijavi do 10. aprila 2019: 69 EUR
Cena za celoletno psihoanalitično izobraževanje: 450 EUR

Prijave zbiramo na: info@sdzlp.si
Tel: 070 621 729